tisdag 9 augusti 2011

Scones i morgonsol


Väldoftande & välsmakande välgörare.

När man vaknar och inte kan somna om


Hej världen. Någon gång innan 04.31 imorse vaknade jag av Ladys klagande kattvisa. 04.31 var så klockslaget då jag seglade de sju haven till toaletten, för ja, färden dit känns ungefär så i nyvaket tillstånd nuförtiden. Benen eller rättare sagt det ena benet vill inte riktigt bära och samtidigt ska en försöka att parera för två katter som stryker utefter fötterna, liksom sicksackar framför en. Ibland har man det tufft ;) Efter ett litet återbesök bland lakan och spetsöverkast så förstod jag att här kommer det inte bli någon mer sömn för tillfället. Återvände därmed ut till katternas område och hamnade snart här: Här var morgonljuset sprider sig runt former och ting och lämnar skuggbilder längs väggarna: Vid ett fönster med utsikt mot de dimstråk som vilar över bergskammen mot vad jag tror är norr? Jag borde lära mig det där med väderstreck någon gång.
Jag började att fundera på hur det ska bli när spjälsängen är här. När den nya världsbilden är närapå komplett - även om det allra viktigaste ännu bor inuti mig. Ska man kanske hänga ett foto på mamma och ett foto på pappa i vardera huvudhörn? Är det fint eller fjantigt, i mitt huvud tänkte jag i alla fall att det är något fint och bra att alltid ha sina föräldrar så nära intill där man vilar och drömmer. Och att det är viktigt med en pappas bild alldeles nära om man inte får träffa honom så ofta. Viktigt att veta vilka och var man kommer ifrån. Jag får se helt enkelt. Lika väl som jag får se hur det blir med den där sänghimlen som jag hade tänkt mig, men en sådan blir det säkert. Jag har alltid tyckt om sänghimlar även om jag ännu inte har haft någon för egen del.

Nu häver sig solstrålar och en blå himmel upp över dimmor, bergskanter, sjöar, skogar och hus.Om mindre än två timmar ska jag stiga upp för att en timme därpå bege mig till MVC. Hoppas hoppas att de inte sticker mig i fingret idag ty jag hatar stick av alla de slag. Mer trevligt än sticket ska det bli att se hur allt har utvecklats och fortgått sedan sist. Det är alltid med ett litet pirr i kroppen som jag besöker barnmorskan, men hittills har allt varit bara bra :)

Och förresten, jag har fått en till kusin, en Molly och hon är ordentligt söt. Hon kommer även att vara bara cirka en månad äldre än min lille parvel. Och när jag och moster därtill bor som grannar nuförtiden så kommer de säkerligen att bli fina vänner. Och jag antar att de även kommer att gå i samma klass? Litet knasigt. Men kul.