torsdag 4 februari 2010

Skapande




jag öppnar mina fingrar
dränker dem i färg
sträcker ut linjer och nyanser
det här språket följer ingen tanke
det bara kommer
blir
är

Drömmens kraft

Jag är en riktig drömmare.
Jag drömmer hela dagar och i perioder hela nätter. Jag fantiserar utan besvär ihop fantastiska och vackra luftslott. Tror ibland mer på drömmarna än på verkligheten. Och även om det i sig inte är särskilt nyttigt, så tror jag att det är viktigt att ha alla de där drömmarna. Jag tror att drömmen är viktigare än hoppet.

Jag tänker att så länge man väver drömmar. Så vill man något. Man söker efter något finare och bättre.
Hoppet kan komma och gå. Men drömmarna stannar kvar, hur besviken och trött man än kan bli på dem. Kanske är det en automatisk överlevnadsprocess. Att när en dröm bryts ner i skärvor och dör så startar hjärnan direkt sitt nystande efter en ny.

Så dröm en dröm.
Dröm flera, dröm många. Även om de alltid spricker och lämnar dig med vinden. Liksom faller ur dina händer som höstlöven faller ur höstträden. Så har du i alla fall haft en längtan, en önskan.
En lust.

Ett hett tips om man drömmer mycket om natten och är intresserad av drömtydning. Det är att besöka en sida som finns här på internet, där har i alla fall jag fått svar på sådant som ingen drömtydningsbok har gett svar på. Adressen är: http://www.dagenshoroskop.nu/drommar/tydning/

Jag har många drömmar, och jag har hundratals kvar att drömma. Kanske tusentals.

Har du?